BLÅBÆR

Blåbær generelt veldig bra for deg og det lille bæret har utallige helseeffekter

 

Helse fordeler 

  • Reduserer risikoen for hjerte og kar sykdommer ved og forhindre blod propp
  • kan bryte ned fettceller i kroppen
  • kan bidra mot diabetes type 2 ( og hjelper vell da også dia 1 pasienter med og holde stabilt bls )
  • Hjelper mot forstoppelse
  • Kan motvirke kreft. FAKTA : mørke bær tar liv av 1/5 av kreftcellene
  • Bedrer syn
  • senke kolesterolet i blodet

dette er bare noe av det jeg har funnet på nett og det hjelper mot aldringstegn og den mentale helsen og spise bær.

 

I flere forsøk på mus har det vist seg at inntak av blåbær motvirker kreft ved å svekke veksten av kreftceller og hindre at cellene sprer seg. Likevel kan ikke forskning på dyr direkte overføres til mennesker.

Bruksområder 

Blåbær kan spises rett fra busken og er tradisjonelt mye brukt til saft, syltetøy, grøt og suppe. Pannekaker med blåbærsyltetøy er mye brukt i Norge. Blåbær er fine å fryse hele. Friske blåbær med sukker og melk er en vanlig dessert og friske eller frosne bær kan brukes i smoothier. Blåbær er også vanlig å bruke i paier og muffins.
De flest er nok kjent med selve blåbærene, men i tillegg til selve bæret kan blåbær brukes til å lage te ved å koke en knyttneve blad i 0,5 liter vann i ti minutter

men..Blåbær er også brukt til farging av tekstiler, og skal kunne gi en fiolett til mellomblå farge. Ved farging med friske blåbær og alun skal man få en blågrå farge. Med frisk blåbærlyng skal man kunne få gule farger.

til sist, men ikke minst DET smaker GODT

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg