BLÅBÆR

Blåbær generelt veldig bra for deg og det lille bæret har utallige helseeffekter

 

Helse fordeler 

  • Reduserer risikoen for hjerte og kar sykdommer ved og forhindre blod propp
  • kan bryte ned fettceller i kroppen
  • kan bidra mot diabetes type 2 ( og hjelper vell da også dia 1 pasienter med og holde stabilt bls )
  • Hjelper mot forstoppelse
  • Kan motvirke kreft. FAKTA : mørke bær tar liv av 1/5 av kreftcellene
  • Bedrer syn
  • senke kolesterolet i blodet

dette er bare noe av det jeg har funnet på nett og det hjelper mot aldringstegn og den mentale helsen og spise bær.

 

I flere forsøk på mus har det vist seg at inntak av blåbær motvirker kreft ved å svekke veksten av kreftceller og hindre at cellene sprer seg. Likevel kan ikke forskning på dyr direkte overføres til mennesker.

Bruksområder 

Blåbær kan spises rett fra busken og er tradisjonelt mye brukt til saft, syltetøy, grøt og suppe. Pannekaker med blåbærsyltetøy er mye brukt i Norge. Blåbær er fine å fryse hele. Friske blåbær med sukker og melk er en vanlig dessert og friske eller frosne bær kan brukes i smoothier. Blåbær er også vanlig å bruke i paier og muffins.
De flest er nok kjent med selve blåbærene, men i tillegg til selve bæret kan blåbær brukes til å lage te ved å koke en knyttneve blad i 0,5 liter vann i ti minutter

men..Blåbær er også brukt til farging av tekstiler, og skal kunne gi en fiolett til mellomblå farge. Ved farging med friske blåbær og alun skal man få en blågrå farge. Med frisk blåbærlyng skal man kunne få gule farger.

til sist, men ikke minst DET smaker GODT

 

 

MORGENSTUND HAR GULL I MUNN

Denne morgenen har jeg ikke så mye og skrive om men derimot noen bilder jeg har lyst til og vise dere fra vi gikk tur  kl 09.30 i dag .

C er våken tidlig som vanlig og så lenge solen skinner er det ingen grunn til og sitte inne.

Lunsjen tok vi med oss ut og vi matet fuglene ved vannet.

Jeg syntes det kan være vanskelig og kle jenta mi riktig når det både er sol ute men blir fort kalt i skyggen, eller om det blåser! jeg bruker derfor tynt lag med ull under også gjerne en tynn heldress f.eks lillelam og tilslutt en tykkere dress over.. se f.eks DEN HER 

Satt ned 40%

lue er fra merke reflex og skoene er superfit de finner du rimelig HER SÅNN

Bare for morroskyld : vi møtte på to turglade menn som pent spurte om jeg ville ta foto av dem, der jeg lå og tok bilder av c 🙂

jaa ropte jeg tilbake, om jeg får legge det ut i bloggen haha  ” selvfølgelig sa de før de ruslet vidre oppover Porsgrunn elven

så..  her er to turglade, kjekke menn

På veien hjem sovnet lille i vognen, og jeg fikk både tid og ro til og rusle rolig gjennom byen, her er noen bilder 🙂

TOMAT

Dagens tema er tomat🍅

ikke viste jeg før jeg satte meg inn i det, hvor sundt tomater kan være og hva den kan gjøre for diverse sykdomstilstander.* les under *

Maten jeg lager til c og meg inneholder alltid grønnsaker og jeg vil dele med dere hvorfor tomat ikke bare er godt, men også veldig veldig bra for vår kropp 🙂

Dagens middag wok grønnsaker, brød dyppet i olivenolje og tomater.

Tomat redusere risikoen for osteoporose, høyt kolesterol, visse kreftformer (deriblant prostatekreft hos menn) og hjertesykdom.

Hovedårsaken til dette er det skyhøye innholdet av lykopen – som er en av naturens mest effektive antioksidanter, og som gir rødfargen til tomatene. Tidligere studier har også vist at lykopen blir enda kraftigere om du varmer opp tomaten før du spiser den.

Bruksområde

Tomat har et stort bruksområde og kan tilberedes på mange forskjellige måter. Tomat kan spises naturell, kokt, smørdampet, stekt eller gratinert. God i salater eller som tilbehør. Grønne tomater er godt egnet til sylting.

   Egenskaper

Tomat har lavt energi – og fettinnhold og er en kilde til beta-karoten og vitamin C. Tomat har også et høyt innhold av kostfiber. Beta-karoten omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og normalt hår, mens vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

Tomater redusere risikoen for osteoporose, høyt kolesterol, visse kreftformer (deriblant prostatekreft hos menn) og hjertesykdom.  Hovedårsaken til dette er det skyhøye innholdet av lykopen – som er en av naturens mest effektive antioksidanter, og som gir rødfargen til tomatene.

Tidligere studier har også vist at lykopen blir enda kraftigere om du varmer opp tomaten før du spiser den

I kombinasjon med for eksempel olivenolje er den ytterligere sunn – fordi fettet i oljen letter opptaket av alle de sunne stoffene tomaten inneholder👏

DAGENS, PORSGRUNN MIN BY

Dagen i dag ble brukt til og utforske nærområdet litt nærmere, det er ikke mange måneder vi har bodd her og tenkte det var greit og gå rundt for og se.

vi bor i Porsgrunn by, som virkelig begynner og se bra ut, masse oppdateringer og miljøgater gjør at byen ser fresh ut. Ute områder for de små er det heller ikke mangel på.i dag gikk turen til osebakken, hvor de tilbyr aktivitet ute for både store og små, enten du vil trene, spille fotball gå tur eller bruke lekeapparater.

Det var godt og se at fler familier velger og dra ut og bruke uteområdene, så lenge en holder avstand har man godt av en tur ut!!

Dressen til c finner du HER

Om du er smart, er det Penger og spare på og kjøpe inn for neste vinter nå

Lue finner du også HERTil 50%

Jeg syntes det er morsomt og lage c av forskjellige ting og vise til constanse, når vi lå på bakken formet skyene seg og en c kom frem, ganske tydelig :).. Bare for moroskyld

INGEFÆR HÅRKUR

 

Jeg tror jeg har lagt ut oppskrift på hvordan jeg har laget den tidligere i bloggen, men er så fornøyd og vil lage et inlegg til.

DU TRENGER IKKE KJØPE DYRE HÅRKUR ER I BUTIKKEN..

Serriøst. Heller tvert i mot! Jeg lager min selv og har aldri hatt så tykt hår som nå.

Ikke for og snakke ned om kjøpeprodukter, men det sier seg selv at hjemmelaget og naturlig er bedre!

Ikke bare for håret, men lommeboka også 🙂

Det jeg gjør er:

jeg moser fersk ingefær slik at jeg får saften.

Varmer cocosolje  ikke i mikro med i en skål med varmt vann *viktig*

Og så blander jeg det godt sammen, drypper mixen i hodebunn og og masserer 5 til 10 minutter etterpå og drar oljen tilslutt ut i tuppene.

Mixen kan lagres ca 1 uke i kjøleskap i tett beholder.

Prøv selv 🙂

Det er viktig at du setter skålen du skal smelte oljen i, trygt oppi skålen med varmt vann, slik at oljen ikke blandes med vannet.

Næringsstoffer i ingefær

Ingefær inneholder flere vitaminer og mineraler, blant annet mineralene kalsium, kalium, fosfor, kobber og magnesium samt vitamin C, B6 og E. Ingefær inneholder også flere betennelsesdempende stoffer og antioksidantforbindelser, som gingerol, betakaroten, shogaol og kurkumin.

koksolje

Kokosolje er anvendig som hud- og hårpleie. Oljen inneholder antibakterielle stoffer og trekker lett inn i huden og beskytter huden mot aldring og ulike hudplager. Kokosolje kan brukes som fuktighetskrem, kroppskrubb (blande med Epsom salt og f.eks mandelolje og du får en herlig pleiende skrubb til kropp og ansikt), hårbalsam, makeup fjerner og mot solbrenthet (smøres på huden både før og etter soling)  øker blodirkulasjon og gjør at håret vil vokse raskere  derfor er disse to ingrediensene alfa omega når det kommer til hårvekst

Lykketil og husk, prøv det først selv,  før du betaler dyrt i butikkene

 

TRENING , ENKELT MEN EFFEKTIVT

Sommeren er snart her og jeg prøver og gjøre meg klar, oppi alt med og være alenemor og at kroppen kansje ikke er helt der den var tidligere ..

målet mitt er og føle meg vell i egen kropp og ikke være redd for og gå lett kledd i sommer  ( bikini eller kjole )

derfor gjør jeg enkle øvelser hver dag, gjerne når c har en lur i løpet av dagen eller etter hun er i seng for kvelden .

det jeg gjør er :

12×3 squats

squats er den øvelsen som trener best HELE kroppen ved hjelp av kun en øvelse og jeg som HATER og ta mage øvelser kjenner meg fornøyd, selv med magen etter disse repitisjonene er gjort

øvre del av rygg som vist på bilde

3×12  på hver arm, denne gjør jeg for holdningen sin skyld og føler jeg bærer kroppen min bedre etter trening

 

 

 

Jeg elsker shakes og bytter ut et måltid med en av disse .. for og bestille pulver trykk HER

se også tidligere innleg om morgenrutiner og hvordan jeg renser kroppen fra morgen av her  MORGEN RUTINER 

 

#stayhealthy #dailyroutine

UKEN SOM GIKK

Reklame | Bodylab/urverket

Ukens opp 

🌟jeg prøver og holde dette hemmlig men skal si som sant at treningen begynner og gå rette veien , jeg skrev om squat challengen her og den er ferdig for lengst, men jeg har fortsatt og både ser og merker forskjell på humør og energi. jeg har en manual og et strikk, det er alt jeg har av hjelpemidler hjemme , men det hjelper på , for og ikke snakke om hva en kan gjøre kun ved hjelp av egenvekt.

jeg ser så mange som spretter tilbake til fasongen de var i like etter og ha født barn, jeg vet ikke jeg altså , men det stemmer overhode ikke for alle..

jeg har ikke klart og sette bena i kryss, og får det nesten ikke til enda haha over 1 år er gått,  og i og med dette fant jeg ut at nå MÅ jeg begynne og trene , og tøye etterpå for og prøve og mykne ledd og muskler igjen, jeg gir det enda noen mnd før jeg tør og si jeg er  “tilbake” etter og ha født barn.

Protein pulver kan du bestille selv HER

🌟En annen ting jeg er skikkelig happy for denne uken er at jeg har ordnet et samarbeid med Twistshake , som virkelig har gode kvalitets produkter til våre små,🌺Jeg erså stolt av og være mammaen til vakre c og elsker og ta bilder med jenta mi besøk nettbutikken deres HER  og husk rabattkoden Sheleness55 for  55 % på HELE butikken, Gjelder også barnevogner!

🌟bursdagsfeiringen til min søster i parken, for at barna skulle samles, kjempe koselig.

Ukens ned 

🌟frekke kommentarer

serriøst det er så utrolig irriterende at noen skal dele synspunkter de selv har på en såpass nedlatende måte at den andre blir lei seg, eller ikke lei seg men selv om du velger og sitte inne for og passe deg for og ikke bli smittet , kan du vell holde munn hvis andre velger og gjøre annet, som om jeg ikke passer på selv, det tror jeg vi fleste gjør i disse dager! men flertall av oss er friske og har godt av og gå en tur ut i blant. .. jeg tok med meg c på en lekeplass og jeg passer på og sprite der hvor det blir tatt, vi bruker begge hansker og vasker oss godt når vi kommer hjem.

jeg regner ikke med vedkommene har barn i hennes alder og ikke har behov for og komme seg ut iløpet av dagen

 

Ukens mat 

🌟jeg har fått dilla dilla dilla på og kutte opp frukt, og kutter likevell opp min som c sin, jeg husker det fra jeg selv var liten at det var ikke alltid jeg ville spise eple..det var så hardt og stort liksom, men så¨fort det ble skåret i båter var det ingen problem, og av en eller annen  grunn smakte det bedre også

det var sol siden av ukens måltider, ærlig så har jeg vært lat, og etter gåturen til stavern så stoppet  vi innom en kebab shappe hvor jeg fikk bestilt en burger .. det var såå digg! og det er lov og skeie ut av og til om en gjør det med god samvittighet, og med det mener jeg om du først skal spise usunt, så ikke angre deg for det du har gjort.. Både spise dritt mat og gå med dårlig samvittighet for det blir feil! spør du meg

Ukens handel 

jeg har nå ombestemt meg to ganger mtp kjøp av  pc og er endelig fornøyd med den jeg har kjøpt, jeg måtte opp litt i pris men gud så verdt det. de er så søte på Power der jeg kjøpte den, jeg har vært der to ganger tidligere og villet bytte dataen siden jeg ikke har lest meg godt nokk opp i forkant og har gjort skikkelige bom kjøp, ringer bort og bare: ehm.. dere jeg lurer på om jeg kan bytte pcn inn i en ny , to ganger samme uken ,Ja selvfølgelig sier de begge gangene, bare kom bort 🙂 hehe

dumme dumme meg

ukens beste innkjøp er ny pc:

Ny klokke, sjekk ut hjemme siden til urverket HER

De har lagertømming og dermed 10-70% på mange av klokkene

 

Ukens tanke

denne uken har jeg tenkt mest på om jeg kommer inn på skole , og hvordan det vil bli og være student igjen. jeg kan egentlig ikke se for meg og gå på skole med de som mye yngre, så jeg har søkt på voksen opplæring, og om jeg skulle være så heldig og komme inn må, tenker jeg mye på hvordan kabalen skal gå opp med barnehage levering og rutiner for c, men jeg er ikke den første kvinnen som har født barn og står alene med ansvaret så dette skal jeg klare. det blir uansett rart og måtte levere hun i barnehagen når den tiden er inne, så da må kan jeg likegodt fylle tiden med noe som gir meg noe og gjør så jeg står litt tryggere økonomisk sett.

pr nå er jeg hjemme med c på heltid, men skriver og tar så mange bilder jeg kan når jeg får tid.

linjevalg vil jeg ikke dele med dere før jeg får svar på om jeg har kommet inn eller ikke, men det er noe jeg tror passer meg perfekt 🙂

 

Ukens bilder

MADE IN NORWAY

EN LITEN TING..

Vi normenn er eksperter på og sette oss selv høyt og gjerne over andre, vi tenker det beste om oss selv, men tar oss gjerne ikke tid til og lytte til eller se andre, oppi vårt eget.

Hvorfor har det seg sånn at de eldste menneskene lever best i India?

Jeg tror på riktig kosthold. Rett og slett

Jeg prøver så godt jeg kan og meditere og spise Sundt for og holde meg frisk og fri for sykdom

Se TikTok profilen for mat videoen jeg la ut i dag.. Masse godt tilbehør som både gjør og smaker godt!

Tiktok : @sehelene

Beste av alt er at om du dekker til maten kan den ligge og du har til både lunsj og middag

Egenskaper til mais

Mais har lavt fettinnhold og er en kilde til folat, kalium og fosfor. Mais har også et høyt innhold av kostfiber. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

 

Uansett hva slags grønnsaker du velger og putte i woken er det viktig at du tilfører rikelig med olje og da Oliven olje som er det sunneste alternativet, stek heller på svak varme over lengere tid og la det ligge og kose seg en stund før du nyter det.

 

#laossspisesundt #stayhealthy

MORGEN RUTINER

jeg vil dele med dere noe som har gjort dagene mine bedre..

etter jeg begynnte med te, honning, sitron vann eller ingefær først om morgenen har ting forandret seg

fakta er at alle timene du ligger og sover, sammles det urenheter i urin som skal tømmes om morgen, det er derfor viktig og rense kroppen så tidlig som mulig etter du står opp for og dra med deg rester som ligger rundt om forbi Inne i kroppen

så tømmer du da dette når du går på toalettet , la oss si 15 minutter etter inntak av  en skje honning og et glass sitron vann

fersk presset sitron og naturlig honning er det beste du kan bruke.

honning er desifiserende og gir betydlige gevinster innenfor helse.

sitrus frukter er perfekt for bedre hud i tilleg så får kroppen din en bedre lukt .. hva er vell bedre og alt er naturlig såklart

koster lite og gjør kjempe godt for både kropp og sinn ..

jeg beklager om jeg går tett innpå i dette inlegget men sant skal sies.

ønsker alle dere fininger God helse

følg meg gjerne på tiktok for mat videoer og div annet , jeg har nettop startet og bruke tiktok og håper jeg blir flinkere ettervært

@sehelene

KVELDSRUTINER ER SÅ VIKTIG

kveldene er aldri like, som hver morgen er forkjellig, er også kveldene det. jeg har virkelig forstått hvor viktig det er med kveldsrutiner ikke bare for c men for meg selv også.

morgen rutiner er vell så viktig, jeg rer alltid opp sengen for eksempel og drikker vann med sitron for og rense kroppen første om morgenen.

jeg vil skriver mer om senere hvorfor det er så viktig og starte dagen med noe som renser, samt hva jeg liker og tilføye kroppen.

i kveld har jeg villet dokumentere hvordan vi gjør det hos oss og c som alltid , er med på bildene som blir tatt

Vi bruker badebalje fra Stokke, hvor det følger med innlegg for de litt mindre, kjempe kjekt badekar for de minste og det kan brettes sammen slik at det tar mindre plass.

Tips fra meg : kjøp leker til og ha i badekaret, uten hull i!! altså ikke bade ender ol.. Jeg hadde besøk av en tidligere svømme instruktør, hvor hun fortalte meg de hadde gjort en undersøkele på jobben og åpnet en badeand.. Den var full av mugg pga vann som siger inn og er så og si umulig og tømme igjen.. FFysjamei

Vi ser barnetv sammen, spiser grøt og kler på natt tøy 👏

Dressen til c er fra Joha, deilig og behagelig!

og sovepose fra voksi, den er snart for varm og bruke, men lille sparker fremdeles av seg dyna om natten 😭

Så til slutt er det klart for tann puss, litt vann og natta sang 😇

*Oppdatering * jeg har værdens snilleste jente, og hun sover fremdeles opptil 10/12 timer hver natt, for dere som husker jeg skrøt av det, måneder tilbake.. Hun er lik enda. Jeg gruer meg når jeg forteller andre foreldre om soverutinene til c, når mange er oppe hver annen time med barn som gråter av forskjellige grunner..

Barn er forskjellige 👏

Vi har byttet ut grøten du kjøper i butikken med havregrøt jeg lager på kjele om morgen, og c virker fornøyd og mett lenger 🙂

GOD kveld til dere fininger