Bleier

For ca fem år siden var jeg med søsteren min på butikken, hun var gravid og kjente 3n dame som jobbet der. Hun sa noe om bleier jeg ikke har klart og glemme. Min søster strakk seg etter libero bleiene og tenkte ikke noe mer over det før damen stoppet oss, ” vet du ” .. sier hun

Mange produsenter av bleier tilsetter bleiene et stoff som gjør at barnehuden blir avhengig og derfor sår om du igjen skulle ville bytte bleie merke, dette er for salgs triks for å lukke kunden til og kjøpe samme merke om og om igjen.

Vi ble begge litt paff, og takket selvfølgelig for opplysningen.

Da jeg gikk gravid med constanse har dette hengt over meg og jeg måå dele med det med dere.

Jeg har valgt og kjøpe “billige” bleier fra forskjellige produsenter , og også pampers.. tilogmed libero

Men det jeg gjør er at hun ikke bruker bleier fra samme produsent over lengere tid.

Hun har ikke vendt seg til noen av dem og derfor Aldri ( merk mine ord ) ALDRI  vært rød eller sår i stumpen ♡

Bare et tips fra en mor til en annen.

 

Ukens

Reklame |

Ukens opp 

Ukens opp er instsgram ♡

Og tusen takk til alle nye følgere den siste tiden.

jeg poster mer i storyene enn før og det ser ut til at det blir greia mi fremmover, samt og skrive blogg og bok selvfølgelig!

I story legger jeg ut forsjelle samarbeid og livet som mor og student. @se_helene

Ukens ned

Ukens ned er rett og slett generelt folk som er ustabile, jeg mener det! Typisk dem som sier en ting en dag og en annenting neste dag. Eller typisk de fu merker snakker deg etter sømmene for og ja .. jeg vet ikke, også er det ikke slik til syvende og sist. Jeg henger ikke ut folk her men du vet det vell om du leser. Gi fingeren til folk og ikke hele hånden. for de drar den av slik at du sitter igjen uten.

Ukens stolte

I går var Constanse med i stallen igjen, og denne gangen tøffere en noen annen. Hun satt på hesten og jeg har ikke sett noe søtere. C skal også gjøre shoot med en mini hingst i Oslo om ikke så lenge, søtere shoot tror jeg ikke finnes. Jeg har så mye og være stolt over. Takk jenta mi!

 

Ukens mat

Denne uken har vært fin i matveien, jeg har bare spist sundt og bla laget hjemmelaget spinat suppe. Utenom to litt større måltider på skolen, @Kafe birdy ved skien vgs leverer altså såå mye god mat og drikke.

Midt mellom timene er det lett og dra i kafeen. Haha

Ukens samarbeid

Det kuleste denne uken var undertøyet som kom ifra luxplus. Jeg tok med meg kameraet på skolen og en venninne hjalp meg med bildene der, jeg hadde det så gøy med og låne klasserom og skap for og ta bilder ♡ se forresten ig for bilder @se_helene

Ukens handel kan dere også se i story, si ifra hvis noen ønsker at jeg deler det i bloggen også.

 

God søndag til dere fineste ♡

IKKE KAST UNØDVENDIG MAT

Serriøst !

Å kaste mat gir en dårlig følelse og er bortkastede penger. Likevel kaster jeg og du altfor mye mat. Det krever land, vann, energi og arbeidskraft å produsere mat.

Ressurser som er bortkastet når maten ender i søpla.  Hentet fra matprat.

Det gjør altså så vondt da jeg ser hvor mye mat som blir kastet og sløst bort.

Det du absolutt kan gjøre er og planlegge handleturen bedre så du ikke tar med deg unødig hjem.

Plukk med deg restene i brødskjerern og gi til dyrene, om det er fugl eller hest vet jeg at dyrene setter pris på skalkene. Tilogmed de minste, altså barna våre syntes det beste er skalk og tygge på noen ganger .. så hvorfor ikke ?

Sist men ikke minst tror jeg mange av oss normenn er for glad i og sitte på rompa i sofaen og spise usunn mat. Vi kan alle begrense oss og øve oss til et bedre kosthold ikke bare for maten sin skyld, men for vår egen helse ♡

SÅ MYE MAT KASTES

  • Cirka 1/3 av all mat som produseres på verdensbasis til humant konsum kastes eller går til spille. Årlig utgjør dette omtrent 1,3 milliarder tonn mat i søpla!
  • I Norge er det hjemme hos deg og meg det kastes aller mest mat. Over 60 % av matsvinnet kommer fra forbrukerleddet, resten er fra produksjons- eller butikkleddet.
  • Det folk kaster mest av er middagsrester, deretter går det svært mye frukt og grønnsaker samt brød og bakervarer i søpla.

Jeg har spurt tilfeldige om tips til og unngå og kaste for mye mat :

1. Del opp og legg i fryser slik at f.eks kjøttdeig kan brukes til to ganger

2. Når hermetikk bokser er åpnet, legg det så over i tuppevare f.eks så lever maten lenger.

3.ikke kjøp mer enn du skal spise.

Her er noen alvorlige gode tips spør du meg å jeg skal virkelig gå inn for og leve enda riktigere iforhold til det å ikke sløse med maten vår.

Videre…

Samtidig som mye av maten som produseres i dag blir kassert, lider 821 millioner mennesker i verden av underernæring. Om vi klarer å fordele mer av maten som produseres til de som trenger den, kan vi i teorien gjøre slutt på sult. Hadde vi klart å utnytte så lite som ¼ av det globale matsvinnet, så kunne 870 millioner mennesker vært mettet.

Hvorfor mange folk i verden sulter har imidlertid et mer komplekst svar enn bare matsvinn. lfølge World Food Program er fattigdom, manglende investering i landbruk, krig og humanitære følgekatastrofer, ustabile matmarked og matsvinn hovedårsakene til at 821 millioner mennesker sulter.

Skjønner du eller!

 

 

 

HEST ER BEST

 

Constanse har sitti på hesteryggen, og jeg er stoltere enn noen gang.

Det er stort for meg i og med min egen interesse for og ri. Jeg gav opp drømmen selv men ønsker mer enn alt for henne at hun skal ha muligheten,  om ønsket er der.

Noe det virker som. Det er ikke mange på 1.5 år som har gjort det før henne så tiden får vise hva hun selv vil gjøre med det.. det var bittelitt skummelt helt til hesten begynte og gå, da gikk alt greit og hun smilte og lo.

Etter jeg solgte hesten min I 2010 har jeg stadig drømt om og dra i stallen igjen, men det er ikke blitt noe av, før constanse kom til verden ♡

Jeg vil stille opp og legge til rette, etter beste evne  uansett hva du måtte velge og gjøre i fremtiden.

Hest er best 🐴

Fler bilder finner du i feeden i ig @se_helene

 

VI PLANLEGGER FEIRE

Reklame |

Helt ærlig dere så elsker jeg Norge og er stolt over og være norsk…men nå er jeg lei.

Først måtte vi avbryte sommer planene og som dere sikkert leste tidligere ble det ingen suksess i kr.sand. dermed bestillte jeg en tur til Rohdos med dattern min i høstferien, Som heller ikke blir noe av.

NÅ altså.. nå håper jeg vi får til og reise til Sverige for og gjennomføre et jobb tilbud. Jeg krysser fingre og tær og vil fortelle om det senere når det er bestemt.

Jeg sitter derfor og kikker litt rundt forbi og prøver planlegge en tur med c og fornuftig som jeg har blitt etter måneder med skuffelse nå er dato satt en gang i 2022. Men vi drar langt denne gangen .. jeg vil ikke avsløre hvor enda men  Store dyr, hvite strender og nytt miljø er det jeg vil ha nå !

Hvordan har det gått med deres ferie i sommer og hva planlegger dere for fremtiden ?  Del gjerne tips med meg.

Følg insta for daglige oppdateringer @se_helene

Nyt resten av varmen dere og tips meg om ferie ♡

Hennes første burberry

Jeg har de siste årene blitt mer og mer glad i klær og det ble ikke bedre av at lille c kom til verden. Enda noen år får mamma bestemme hva hun skal gå i og jeg syntes det er morsommere enn noe annet.

I barnehagen fikk jeg beskjed om og ikke kle henne i klærne hun kom med pga de ville ikke kunne karantene at de holdt seg pene etter en dag i barnehagen Jeg har ikke annet valg sa jeg da det er hva vi har.

Vi måtte tilslutt handle inn noe fra H&m og div kjede butikker som kun skulle brukes som barnehage tøy.

Det gjør ikke meg noe om hun bruker det jeg kler henne i omuten garranti for at det holder seg pent, da jeg skjeldent kler henne i det samme mer en en gang likevell, det er for det meste pga reklamasjoner jeg gjør via plattformene mine.

Uansett .. siste innkjøp er en kjole fra burberry som jeg nevnte på i tidligere innlegg og jeg har gledet meg til og vise dere ♡ hvor fin er ikke den her  ?

Litt ironisk da hun vasker gulvene i den nye kjolen  men symbolsk betyr det at lille gull er ikke bortskjemt av den grunn at hun bruker burberry. Hun som alle andre både bør og skal lære seg verdien av og ha fortjent noe og arbeidet som ligger bak.

Mamma elsker deg ♡

Lille nydelige vennen min.

 

I dag skal vi i bursdag til Bestemor ( min mamma )

Følg oss gjerne på ig hvor det oppdateres litt oftere enn her

@se_helene

 

BOKEN JEG SKRIVER

Reklame | Egen bok

Dere mine fineste lesere.

Jeg tror det nesten ikke er sant, men jeg er såpass nære mål med boken at nå kan jeg si med sikkerhet at drømmen går i oppfyllelse. Det er så stort for meg og jeg danser hjemme i stuen i dag.

Jeg har skrevet i kansje to år, litt over og endelig begynner ting og ta form.

Jeg har pratet med forlag som kan hjelpe med publisering og også fagforeningen for litterære bøker som virket veldig positive.

Ikke viste jeg om alt som måtte ordnes av søknader og skjemaer rundt og publisere en bok. Jeg trodde jeg “bare” kunne skrive den ferdig og levere den inn.

Sånn er det ikke

Det har tatt meg år men også en god del tilrettelegging nå de siste månedene for og få dette til.  Det at foreningene og forlaget jeg snakket med nå nylig ble så positive gjorde meg enda støtter og fornøyd med hva jeg har gjort. JEG SITTER  med gåsehud og glede

For og ikke nevne hvor kry jeg blir om jeg i såfall bare”” kan hjelpe et individ med boken

Da er jobben min gjort og jeg hviler i det…

Grunnlaget for boken er nettopp tatt ut ifra eget liv med erfaringer og løsninger på det meste.

En typ selvhjelpsbok for alle og enhver. I parforhold eller ikke, ung eller gammel, Vi har alle en navel.

Diamanten vil publiseres på nyåret ♡

Barnehage oppdatering

Å som tiden flyr.

Nå er min lille offisielt barnehage jente og mor er stolt. Vi har ventet spent på denne dagen alle i familien. Vi ble møtt av hyggelige og flinke ansatte i barnehagen, jeh er virkelig imponert over hvor flott den nye barnehagen er og ikke minst engasjement til ansatte.

Lille blir og gå fulltid ser det ut som så det er godt og vite at man leverer barna en plass en er trygg med 😊

Det var en liten episode hvor en dyttet borti c, men ansatt tok tak i dette med en gang og saken løste seg fint.

Jeg har vært i tenkeboksen rundt dette og spesielt sa jeg vet at min lille er forsiktig av seg. Hun er typen som deler bort maten sin, og gjerne låner bort lekene sine. Mammahjertet gjør vondt da hun ikke blir møtt med det samme, men heldigvis for ansvarlige ansatte kan mor slappe av ♡

Flott første dag i barnehagen 👏