Hvil deg

Nattesøvn for store, nattesøvn for små

jeg er kjempe opptatt av helse. I form av fysikk og den mentale balansen en trenger for en god hverdag. Skjønnhets søvn er hvert brukt som et slagord opp gjennom tidene for den som ønsker et ungt, vakkert utseende. Det er ikke for uten grunn.

En god nattesøvn er særdeles viktig for restitusjon og kroppens maskineri som konstant er på jobb iløpet av dagens timer, selv når du hviler er sansene der og kroppen fortjener å melde seg ut litt.
Det er vitenskapelig bevist mange fordeler ved å ha en god rutine rundt søvnen. Det bedrer så mangt å er viktig for vitaliteten til mennesket.
Får du ikke sove når du legger deg, er det best å sette seg opp eller gå en stund før du legger deg igjen. Tanke press før du legger deg er et dårlig startpungt på en god natts søvn.

varm te eller varm melk, gjerne med honning er supert selv for deg med år på erfaringen.

Før sengetid. Er det også greit å ha morgendagens utfordringer innegjort slik at morgenen flyr lettere. Slik som jeg lager matboksen til barnehagen kveldene dagen forveien. Det sparer mye å gir oss god tid morgenen til og dekke bord og spise frokost.
Til og med klær legges gjerne frem dagen i forveien.

Også rolige dager, slik at du får bedre til til en hyggelig frokost.

Det er mange andre land som har innført siesta iløpet av dagen, det sies fordi det er så varmt -at de trenger en pause fra jobbstedet men jeg syntes også det er viktig for oss i vesten at vi tar oss tid til oss selv utenfor alle gjøremålene å arbeidet vi står ovenfor.

Så om ikke siestaen blir innført her i landet, bør vi ta ekstra godt hensyn til søvnkvaliteten vår.

Hvil deg.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg