oppdatert innlegg om Bioteknologi

Oppgave nr 3.

 

Bioteknologiloven er et fagområde der vi ser at menneskets standard har sunket i grad med genmodifiseringen som foregår. Loven tilsier at det er lov med en viss grad modifisering ved bruk av bio teknologi. Slik modifisering av bla mat er ikke overkommelig med levestandarden og gjør mennesket mindre til sinns. En lurer maten, men da også, dessverre seg selv.  For noen av oss virker dette som en genial løsning da vi har dårligere tid, tiden vi er i tilsier at, det er mer vi skal rekke, men på kortere fritid.

Loven stiller med krav og informasjon om at samtykke skal foreligge for videre undersøkelse/forskning. De stiller derimot med forbud om bruk av teknikker med «SIKTE» på å fremstille arvmessige like individer og står frem med at dette er for medisink forkning.

Spørsmålet blir da.. Hvordan kan en begrunne forskningen med dette som uttales, uten at det på sikt vil fremstille like individer som  igjen skal reagere likt på enhver fremlagt behandling.

Likevel skal jeg i denne oppgaven gå enda nærmere på hva norsk lovgivning og bioteknologirådet sier om samfunnets rolle innen bioteknologi.

 

( bioteknologiloven- store norske leksikon. )

 

Bioteknologirådet er en sammensatt gjeng med personer i posisjon til å forske og uttale seg om moderne forskning på vegne av regjeringen, eller på eget iniativ. Uttalesene saksbehandles i rådsmøter, men likevell er en uttalelse alene av stor betydning for leseren og de som evt skulle forske på dette uten nødvendig tillatelse. Likevell gir de sammen med dette ut  informasjon rundt etiske og sammunsmessige konsekvenser ved bruk av teknologien gen og bio.

rådet ble etablert 15.mars. 1991 og er altså 30 år pr dato.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg